Boende och transport

Vad finns det egentligen för boende och transportalternativ om man planerar en vistelse i Vansbro? Vansbro ligger som du kanske redan vet i Dalarna och du kan ta dig hit med tåg från Stockholm på lite över sex timmar. Från Göteborg tar det lite mer än åtta timmar om du vill ta dig till orten. Väl i Vansbro kan du med enkelhet röra dig till fots eller hyra en cykel. Om du måste åka buss är det Dalatrafik som du ska vända dig till. Då kan du enkelt ta dig mellan de olika orterna som ligger i Vansbro kommun. Vansbro har numera ingen tågstation utan enbart busstrafik. Det finns inte heller någon flygplats men du kan flyga till Mora eller Borlänge och sedan resa vidare mot Vansbro.

Vansbro är en ganska liten ort men det finns några hotell att välja på när du vill komma på besök till orten. Det första alternativet är Värdshuset Flottaren som är simpelt men väldigt avslappnat och välkomnande. De har även restaurang och spa, vilket är ett plus i kanten. Framför ingången står två stora dalahästar och hälsar dig välkommen och det kan väl inte bli mer passande. En natt här kostar runt 500 kronor men det varierar beroende på säsong.

Ett annat lite dyrare alternativ är Vansbro lägenhetshotell. Det är ett perfekt alternativ om du vill ha eget kök och möjlighet att laga mat. Det kostar runt 700 kronor per natt och ligger bra placerat i centrum av Vansbro.

Tänk på att vara ute i god tid när du bokar boende i Vansbro eller någon annanstans. Speciellt i samband med Vansbrosimningen eller andra evenemang.

Orten Dala-Järna har också sitt eget hotell som heter just Dala-Järna Hotell. Det är också ett simpelt hotell där det finns allt från enkelrum till våningssängar. Det är väldigt hemtrevligt och de har även restaurang och bar. En natt här kostar runt 600 kronor. Det finns även gratis wifi på hela hotellet. Du känner dig garanterat välkommen om du väljer detta hotell. Det är också ett perfekt alternativ om du vill bo på en mindre ort och inte i centrala Vansbro.